Vrouw(26) uit Spijkenisse voor de rechter vanwege gooien van voorwerpen naar politie tijdens rellen Rotterdam

Een 26-jarige vrouw uit Spijkenisse moet woensdag voor de snelrechter verschijnen omdat zij verdacht wordt van openlijke geweldpleging tegen personen of goederen, tijdens de rellen die vrijdagavond plaats vonden op de Coolsingel in Rotterdam. Zij staat samen met een 29-jarige man uit Delft en een 21-jarige man uit Rotterdam voor de snelrechter, zegt het Openbaar Ministerie.

De rellen ontstonden vrijdagavond na een uit de hand gelopen demonstratie tegen de corona-maatregelen. Volgens burgemeester Aboutaleb verliep de demonstratie in eerste instantie rustig. Op een gegeven moment ontstond er een groep van mensen die zich tegen de politie keerden en met zwaar vuurwerk en stenen naar de agenten gooiden. Ook werden er verschillende voertuigen in brand gestoken, waaronder een politiewagen. De mobiele eenheid rukte met 8 pelotons uit om de rust te herstellen. Al snel werd bekend dat er veel mensen aangehouden zijn die niet in Rotterdam wonen.

Dezelfde avond nog zijn er meer dan 50 mensen aangehouden. Het onderzoek tegen de overige verdachten loopt nog. Dinsdag staan al de eerste vier personen voor de snelrechter. Woensdag moeten de drie anderen voor de rechter verschijnen. Er is een persoon heengezonden.

Beeld: JBMedia


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]