Testlocatie Zuidland gaat dicht, andere locatie wordt gezocht

De Corona testlocatie van de GGD zal uiterst 7 december dichtgaan. Dan loopt het contract af wat de GGD heeft om daar de locatie te mogen gebruiken. De gemeente stelde de oude milieustraat beschikbaar voor het testen op Corona. Na 1,5 jaar zal op deze locatie gestopt worden met het testen.

De locatie in Zuidland ging in juni vorig jaar open. Sindsdien zijn er duizenden testen afgenomen. De locatie is opgebouwd met tenten en portocabins. De locatie moest geregeld dicht door harde wind en de locatie is daarnaast erg fris. De locatie zelf heeft meerdere keren de opstelling veranderd om het testen efficiënter te maken.

De GGD oriënteert zich nu op een andere locatie in de omgeving. Vermoedelijk zal de dienst in Spijkenisse een nieuwe locatie openen. Of de locatie ook met tenten opgebouwd wordt, of dat er nu wel een loods gebruikt gaat worden is niet bekend. Andere locaties in de regio zitten wel voornamelijk in loodsen, waardoor het weer minder invloed heeft op de beschikbaarheid van de locatie.

Positieve testen
In de gemeente Nissewaard lopen de positieve testen van diens bewoners sinds maandag flink op. Er zijn sinds maandag ruim 450 mensen positief getest. Bij de eerdere golven liepen de cijfers niet zo hoog op. Het Algemeen Dagblad meldt tevens vrijdag dat revalidatiecentrum De Vierambachten in lockdown is door een coronauitbraak. Tien bewoners en twee medewerkers raakten besmet.