Relschopper moet maanden de cel in na rellen Rotterdam

De 26-jarige vrouw uit Spijkenisse die woensdag voor de supersnelrechter moest verschijnen vanwege het gooien van stenen naar de politie tijdens de rellen vrijdagavond in het centrum van Rotterdam, is veroordeeld tot 5 maanden celstraf waarvan 2 voorwaardelijk. De vrouw, Sharon M., moet ook een schadevergoeding van 1000 euro betalen aan de politie en zich melden bij reclassering om zich te laten behandelen.

De vrouw heeft tevens een gebiedsverbod gekregen en mag niet binnen 5 km van het centrum van Rotterdam komen. Het Openbaar Ministerie eiste aanvankelijk zes maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. Ook heeft de politie een schadeclaim ingediend van bijna 10.000 euro, maar dat vond de rechter een te groot bedrag voor de vrouw en maakte daar 1000 euro van. De rechter vond dat zij het niet makkelijk heeft gehad in haar leven, waarin ook een slechte jeugd ten grondslag ligt.

Tijdens de rechtszitting zei de vrouw spijt betuigd te hebben naar de politie van haar daden. De rechter ging er niet in mee. “Agenten hebben verteld dat zij uit doodsnood hun wapen hebben getrokken. Het is maar de vraag of ze weer aan het werk kunnen. Daar hebt u aan bijgedragen.” De advocaat van de verdachte vroeg om naast haar voorarrest om een taakstraf, maar het openbaar ministerie zei dat het delict wat verdachte pleegde veel te zwaar opweegt. De rechter was onverbiddelijk: “U heeft het leven van anderen op zijn kop gezet, dan is het raar om te denken dat ik úw leven niet op de kop mag zetten met een celstraf.”

Beeld: JBMedia