Politie lost waarschuwingsschot bij preventief fouilleren

De politie in Spijkenisse heeft zaterdagavond een waarschuwingsschot moeten lossen nadat een inzittende van een auto op de vlucht sloeg. In de auto trof de politie een vuurwapen aan. Twee andere inzittenden werden direct aangehouden.

De man rende weg bij de controle van het voertuig. De politie is erachteraan gerend en heeft een waarschuwingsschot gelost. Daarop kon de verdachte alsnog worden aangehouden. Forensische Opsporing doet onderzoek naar het aangetroffen vuurwapen.

De politie mag in verschillende gebieden, waaronder de metrostations, in Spijkenisse preventief fouilleren. Dat is toegestaan nadat er steeds meer incidenten met wapens plaats vonden in de aangewezen gebieden. In welk gebied het incident zaterdagavond gebeurde is niet bekend gemaakt. De acties hebben al verschillende opbrengsten opgeleverd.

Beeld: Archieffoto