Michaëlkerk is nieuwe testlocatie in Nissewaard

De Michaëlkerk naast winkelcentrum ‘t Plateau in Spijkenisse wordt de nieuwe GGD testlocatie in Nissewaard. Dat maakte wethouder Struijk bekend in de commissie bestuur dinsdagavond. De nieuwe locatie vervangt de testlocatie in Zuidland, die op 7 december dicht moet.

De wethouder denkt dat de locatie aansluitend geopend kan worden aan de sluiting in Zuidland. De gemeente is op zoek gegaan naar de nieuwe locatie, wat volgens de wethouder niet makkelijk was. Wethouder Struijk gaf aan in de Michaëlkerk een goede partner gevonden te hebben. Zij reageerden enthousiast om mee te denken in de invulling van het laagdrempelig testen op corona.

De gemeente is in gesprek met omwonenden, bedrijven en de winkeliersvereniging van het ernaast liggende winkelcentrum. De testlocatie in Zuidland moet dicht vanwege het juridische aspect dat het om een tijdelijke locatie zou gaan. De locatie is daar 1,5 jaar open geweest en mag niet verder. Daarnaast biedt de Michaëlkerk, waar testen in een gebouw zal gebeuren, een betere omgeving voor de GGD-medewerkers omdat het daar in winterse omstandigheden beter uit te houden is.