Drie Spijkenissers aangehouden voor snelkraak kledingwinkel Oud-Beijerland

Op 4 mei omstreeks 03:00 uur ’s nachts werd er ingebroken in een kledingzaak in Oud-Beijerland. De vluchtauto van de verdachten werd –na een achtervolging- al snel aangetroffen, maar de mannen waren inmiddels gevlucht en niet meer in beeld. Tot begin deze maand: op 2 november wist de politie drie 22-jarige mannen uit Spijkenisse aan te houden op verdenking van diefstal en inbraak.

Het is middenin de nacht op 4 mei als de politie melding krijgt van een inbraak in kledingzaak Gentlemen Mode in Oud-Beijerland. De melder zag dat een persoon met een bivakmuts op een ruit van het pand insloeg en vervolgens naar binnen is gegaan. Agenten snelden direct op de melding af, maar eenmaal aangekomen, zagen zij een auto, met daarin de verdachten, wegrijden. De achtervolging werd ingezet en eindigde in Rotterdam Zuid. Helaas vluchtten de verdachten te voet uit de auto, en konden zij niet worden aangehouden. De auto met daarin de buit van de verdachten, de gestolen kleding, bleven achter. Dit werd in beslag genomen.

Na onderzoek in en om het voertuig trof de politie onder andere drie bivakmutsen, een sloophamer en de gestolen kleding aan. Al het materiaal werd onderzocht op aanwezigheid van DNA. Op de bivakmutsen en op de weggenomen kleding, trof de politie DNA aan. Dit DNA gaf in het politiesysteem hits op het DNA van de drie verdachten. Hierdoor wist de politie de verdachten op 2 november aan te houden. Na meerdere dagen verhoren, is door het Openbaar Ministerie besloten dat er genoeg bewijs is om de drie verdachten te dagvaarden. De verdachten verschijnen begin volgend jaar voor de rechter.

Eén van de verdachten was de eigenaar van de vluchtauto. Nadat het onderzoek in de auto klaar was, is het voertuig verkocht door de staat. De verdachte zal het voertuig niet meer terug krijgen. De eigenaar van de kledingwinkel liep duizenden euro’s schade op. Dit ging om schade ontstaan door kapotte en vies geworden kleding en om schade ontstaan door vernieling aan het pand. De eigenaar heeft dit bedrag vergoed gekregen.

Bericht: Politie.nl