Burgemeester Van Oosten heet Sinterklaas welkom in Spijkenisse

Op zaterdag 13 november ontvangt burgemeester Foort van Oosten Sinterklaas en zijn pieten omstreeks 12.30 uur bij de boot in De Haven in Spijkenisse. Hij komt aan op de Veerkade, in de wijk De Elementen, in het gebied de Haven. De gemeente maakt genoeg ruimte om de goedheiligman met zijn pieten te kunnen zien.

Op de Sluiskade en de Veerkade is ruimte om Sinterklaas te ontvangen. Hier staan ruim van de waterkant hekken zodat het voor iedereen veilig is. Aan beide kanten kan Sinterklaas opgewacht worden, maar hier geldt wel dat de ruimte beperkt is. Als het te vol wordt, kan verzocht worden een andere plek te zoeken. Dit kan langs de gehele route die Sinterklaas samen met de burgemeester na aankomst volgt in de koets nadat hij is aankomen. Vooral bij de Hongerlandsedijk is er veel ruimte voor iedereen. Hier kan men ook de boot aan zien komen voordat deze de haven in vaart.

De boot meert aan bij de Veerkade, Sinterklaas gaat vervolgens in de koets over de brug de Kraanvogel, via de Hongerlandsedijk naar de Elementenweg, rechtdoor over de Schenkelweg, via de Dr. J.M. den Uyllaan, rechtsaf de Gorsstraat in, richting de Noordkade linksaf het Noordeinde op, over de Voorstraat naar de Nieuwstraat en via de Uitstraat naar het plein.

De route van de sint.

Beeld: ANP Achieffoto