Boy Wildeboer klaar met “misbruik van burgerinitiatief” en stapt uit Belang van Nissewaard

Raadslid Boy Wildeboer wil niet meer verdergaan met de lokale politieke partij Belang van Nissewaard, na verschillende onenigheden tussen hem en de partij. Wildeboer vindt het misbruik van een weggeefhoek om zetels te werven “niet kunnen, omdat een mooi burgerinitiatief gebruikt wordt om zetels binnen te halen. In maart 2022 vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats.

“Verder kan ik mij niet vinden in diverse standpunten,” schrijft Wildeboer in een bericht aan partijvoorzitter Peter van der Velden wat Boy Wildeboer liet lezen aan Spieke. “De weggeefhoek is voor mij geen politiek issue en ik beschouw het als een leuk en mooi burgerinitiatief.” Hij refereert daarmee aan de weggeefhoek op facebook “Samen voor Elkaar” met daarin 10.000 mensen, waar Henny Houps mede beheerder van is. Houps sloot zich kort geleden aan bij de partij. Zij beheert sinds de Volkspartij van naam veranderde naar Belang van Nissewaard nog een nieuwe gelijknamige groep.

Ook geeft Wildeboer aan problemen te hebben met de connectie met de landelijke partij van Wybren van Haga, Belang van Nederland. “Ik wilde niet dat die partij verbonden werd aan Belang van Nissewaard en dit gebeurde dus toch,” zegt Wildeboer. Hoe dat precies gebeurde is niet duidelijk.

Woensdagmiddag heeft Wildeboer een gesprek gehad met burgemeester Foort van Oosten. Hij zal in de aankomende raadsvergadering bekend maken dat hij doorgaat als Lijst Wildeboer. Peter van der Velden, fractievoorzitter van Belang van Nissewaard is gevraagd om een reactie. Die bleef vooralsnog uit.

Beeld: Volkspartij Nissewaard