Winnaar Young Nissewaard bekend: Zuidland krijgt voetbalveldje door Djiano, Liam en Kay!

Met ruim driehonderd stemmen winnen Djiano, Liam en Kay een voetbalveldje voor Zuidland. Martijn Hamerslag (wethouder sport) maakte zaterdag 2 oktober de winnaar bekend tijdens de finale van Young Nissewaard in theater De Stoep. Arjen de Bruin overhandigde namens het lokaal sport- en beweegakkoord de gewonnen cheque van 10.000 euro.

Voor de wedstrijd Young Nissewaard konden alle jongeren tussen 12-18 jaar een idee indienen om het vrijetijdsaanbod voor de jeugd te verbeteren. Van de 18 ingestuurde plannen, stonden er 6 in de finale waarop de jongeren in Nissewaard konden stemmen. De finaleplannen zijn door een jury die bestond uit een vertegenwoordiging van JOZ, het sportakkoord, het jongerenpanel en de gemeente geselecteerd op basis van haalbaarheid.

‘We zijn blij dat we hiermee de jeugd van Nissewaard een stem hebben kunnen geven en zoveel mooie sportieve ideeën hebben ontvangen’, aldus Hamerslag. Djiano, Liam en Kay worden binnenkort uitgenodigd om met de wethouder de realisatie van hun idee te bespreken.

Andere ideeën
De andere finale-ideeën bestonden uit een klimbos, een locatie voor jeugdactiviteiten, jongerencentrum Westdijk verbeteren, een speelplein aan de Dilledonk en buitenfitness. ‘De andere indieners zijn nog niet van ons af. Samen met de gemeente gaan we kijken hoe we ook hun ideeën verder kunnen helpen’, zei De Bruin.

De finale van Young Nissewaard vond plaats tijdens de vrijwilligersdag in theater De Stoep. Deze dag was er aandacht voor de jeugd met het programma Young Mind Celebration. Met een inspiratietalk en optredens van Fais en Paul Sinha.

Beeld: Liam, Djiano en Kay met hun prijs die zij ontvingen uit handen van Martijn Hamerslag (links) en Arjen de Bruin (rechts). Foto door Jolanda Kleij.