Veel activiteiten op vrijwilligersdag Nissewaard

Zaterdag werden over de gehele dag op meerdere locaties activiteiten en trainingen georganiseerd voor vrijwilligers in Nissewaard. De officiele dag is in december, maar daar wilde de gemeente niet op wachten. “Juist na de corona-periode willen we laten zien dat we vrijwilligers zo hard nodig hebben en daar dankbaar voor zijn,” zegt wethouder Soeterboek In de Boekenberg werd daarnaast ook informatie verleend over verschillende organisaties. Vrijwilligers konden lezingen bijwonen, lunches, netwerken met elkaar of een actieve activiteit ondernemen bij Barnisse, zoals suppen, yoga of vogelkijken.

In de Boekenberg werden voornamelijk lezingen gegeven voor organisaties, zoals hoe een organisatie met social media om kan gaan, de avg, omgaan met bepaalde situaties en nog veel meer. De informatie werd door experts overgedragen aan de vrijwilligers. Die konden gratis inschrijven op de activiteiten om hun organisatie verder te helpen.

Bij Theater De Stoep werd de dag gestart met een show van gedoe-goeroe Frank Schurink, die iets vertelde over wat gedoe doet met ons brein en hoe daarmee omgegaan kon worden. Om half 12 sprak wethouder Léon Soeterboek de vrijwilligers toe om er een leuke dag van te maken. Ook werd bekend gemaakt door de directeur van de Boekenberg dat alle vrijwilligers een gratis abonnement bij de Boekenberg ontvangen. Er werden zes shows op allerlei gebieden gegeven voor vrijwilligers. Rond het middaguur volgende een lunch met het thema diversiteit. Stadsdichter Patrick van der Biezen droeg een speciaal gemaakt vooraf aan de lunch. De dag word afgesloten met een netwerkborrel.

Bij Barnisse kon deelgenomen worden aan de activiteiten zoals mee met de Fluisterboot, bootcamp, vogelexcursie, zang, dans, yoga, zelfverdediging, suppen en een workshop Schminken.

Beeld: Spieke Media