Nissewaard heeft een stadsfotograaf!

Nissewaarder Danny van der Sluijs mag zich de eerste stadsfotograaf van Nissewaard noemen. Burgemeester Foort van Oosten maakte vandaag bekend dat Danny de winnaar is van de fotowedstrijd ‘Toerist in Nissewaard’ die door Citymarketing Nissewaard was uitgeschreven. Zijn foto´s worden gebruikt ter promotie van Nissewaard en in de campagne(s) van EropUit Nissewaard.

Afgelopen zomer ging de gemeente op zoek naar de eerste stadsfotograaf van Nissewaard. Amateurfotografen en fotoprofessionals uit Nissewaard werden opgeroepen hun drie mooiste foto’s rondom het thema ’Toerist in Nissewaard’ in te sturen. Daarbij moest herkenbaar zijn dat de foto’s in Nissewaard zijn gemaakt. Er werden prachtige foto’s ingestuurd. Na een voorselectie door een jury kon het publiek via Facebook stemmen op drie genomineerden: Henk Smit (The Spank Photography), Danny van der Sluijs en Ronne Vinkx. De meeste stemmen waren voor Danny van der Sluijs. Hij is daarmee de eerste stadsfotograaf van Nissewaard.

Danny werd vandaag op het stadhuis gefeliciteerd door burgemeester Foort van Oosten. De burgemeester is blij met de eerste stadsfotograaf van Nissewaard. Hij heeft er veel vertrouwen in dat Danny met zijn foto’s, waarop vaak de inwoners centraal staan, de diversiteit van Nissewaard in beeld kan brengen. Winnaar Danny is trots dat hij zich de eerste stadsfotograaf van Nissewaard mag noemen en gaat met veel enthousiasme aan de slag.

De stadsfotograaf is ambassadeur van de gemeente, draagt bij aan de bekendheid van Nissewaard en benut de kracht van fotografie om Nissewaarders te verbinden met hun woon- en leefomgeving. Hij maakt maandelijks een foto in Nissewaard, rondom een vooraf bepaald (campagne)thema. Zijn foto’s worden gebruikt in de on- en offline communicatie van EropUit Nissewaard en gemeente Nissewaard.

Bericht: Gemeente Nissewaard, Beeld: Corina van der Sluijs (de vrouw van Danny)