Filmpje: Stichting Oud-Geervliet bestaat 50 jaar – nieuwe wapenborden houden geschiedenis Nissewaard levend

Film: Roel van Deursen

Stichting Oud-Geervliet heeft op 25 september 2021, ter ere van haar 50-jarig bestaan, op haar jubileumfeest in de prachtige Onze Lieve Vrouwekerk kerk in Geervliet, drie nieuwe wapenborden aangeboden aan de gemeente Nissewaard. Deze jonge gemeente bestaat zelf nu 5 jaar en viert dit jaar het eerste lustrum. De in België door heraldisch schilderes Prisca van Dessel beschilderde eikenhouten panelen vormen een moderne aanvulling op de eeuwenoude wapenborden die in het Stadhuismuseum van Geervliet zijn te bewonderen.

Burgemeester Foort van Oosten van Nissewaard onthulde het wapenbord van Nissewaard. Pauline Bouvy onthulde, als laatste burgemeester van de gemeente Bernisse, het wapenbord van Bernisse en Felix van Hoorn onthulde als stadskenner van Geervliet en auteur van diverse boeken over de oude hoofdstad van Putten, het wapenbord van het stadje Geervliet.

Beeld/tekst: Roel van Deursen