Stroomstoring treft groot deel centrum Spijkenisse tijdens avondeten

Een deel van het centrum van Spijkenisse heeft zondagavond vanaf 17.10 uur tot ongeveer 18.20 uur zonder stroom gezeten. Ook meerdere bezorgrestaurants zijn getroffen door de storing en de Albert Heijn was donker. Stedin meldt dat bijna 900 klanten geen stroom meer hadden.

Stedin was snel ter plaatse en heeft de storing kunnen verhelpen. De storing vond plaats op een middenspanning-station. Ook het ziekenhuis en politiebureau werden getroffen. Het ziekenhuis heeft tijdelijk op noodstroom gedraaid. In het centrum moest 1 persoon bevrijd worden uit een lift. Later werd in het City Plaza complex de brandweer opgeroepen om een patiënt voor de ambulance-dienst naar buiten te hijsen, maar op het moment dat de brandweer zich opstelde, kwam het stroom weer terug.

Op de Uitstraat was een kant getroffen door de storing. HAS, Subway, Oriental Fastfood konden niet uitleveren, terwijl de Bram Ladage dat nog wel kon. Ook de Beren aan de Raadhuislaan moest de werkzaamheden tijdelijk staken. Enkele winkels die in de Stadhuispassage aan het afronden waren, konden de rolluiken niet meer laten zakken. Vermoedelijk gaan de meeste bezorgrestaurants na het oplossen van de storing weer verder.