Spijkhopper vervangt buslijn 81 en 85 in Spijkenisse

Op 26 september starten openbaarvervoerbedrijf EBS en Gemeente Nissewaard met een nieuwe vorm van openbaar vervoer. Vanaf dan rijdt de Spijkhopper kris kras door een aantal wijken van Spijkenisse en door Hekelingen. De huidige, vaste buslijnen 81 en 85 worden vervangen door deze  nieuwe, flexibele vervoersvorm.

De grootste verandering is dat de Spijkhopper alleen rijdt als er vooraf online of telefonisch een rit is geboekt en uitsluitend de haltes aandoet waar de bus nodig is. De Spijkhopper brengt de reiziger zo snel mogelijk vanaf de vertrekhalte naar de aankomsthalte. Onderweg kunnen er ook andere reizigers worden meegenomen. Dit is een meer duurzame vorm van vervoer en bovendien krijgen veel reizigers een halte dichter bij huis of dichter bij de bestemming. Daarom komen er ook nieuwe haltelocaties bij in een aantal straten in Spijkenisse en Hekelingen.

De Spijkhopper is ontwikkeld door EBS in nauwe samenwerking met de Gemeente Nissewaard. Tijdens de commissievergadering van woensdag 8 september gaf wethouder Verkeer en Vervoer Igor Bal een uitgebreide toelichting op dit nieuwe, flexibele concept. “We willen in onze gemeente graag het openbaar vervoer op peil houden en voorzien in de reisbehoeften van onze inwoners. Zeker voor senioren”, zegt Bal. “Daarom ben ik zeer blij dat we samen met openbaarvervoerbedrijf EBS de Spijkhopper kunnen introduceren. Het betekent bijvoorbeeld dat we locaties die voor senioren van belang zijn, of locaties waar nu nog geen haltes zijn, beter bereikbaar maken door het toevoegen van extra haltes. Het is een mooie kans om vervoer flexibel en duurzaam te organiseren dichtbij de reizigers.”

Hoe werkt Spijkhopper?
Spijkhopper rijdt op aanvraag van de reiziger. Reserveren kan tot een half uur van tevoren, online of telefonisch. De bus rijdt alleen naar de haltes waarvoor reizigers hebben gereserveerd, zodat reizigers zoveel mogelijk rechtstreeks kunnen reizen naar de halte van hun bestemming. De route die de bus aflegt, kan dus variëren. Iedere reiziger betaalt zoals gebruikelijk met een OV-chipkaart of koopt met een pinpas een kaartje bij de chauffeur. Er is een vast, laag tarief van € 1,50 per rit. Zie voor meer informatie en het reserveren van de Spijkhopper: ebs-ov.nl/spijkhopper

Bericht: EBS/Gemeente Nissewaard, Beeld: Spieke Media