Speeleiland Hekelingen officieel geopend en start laatste fase Park Waterrijk

Sinds deze zomer kunnen de kinderen uit Hekelingen terecht op het spiksplinternieuwe speeleiland aan de Huibrecht Hordijklaan. Op woensdagmiddag 8 september vond de feestelijke opening van deze speelgelegenheid plaats. Ook was er een officieel moment om de bouw van de laatste fase van woningbouwproject Park Waterrijk in te luiden.

Onder grote belangstelling van huidige en toekomstige bewoners van Hekelingen en natuurlijk de kinderen, trapten wethouders Martijn Hamerslag, Igor Bal en Jan Willem Mijnans een balletje op het sportveld van het speeleiland. Dit bij wijze van officiële opening. Daaraan voorafgaand organiseerde ontwikkelaar Stevast Baas & Groen een feestelijk moment aan de Johannes Jongejanlaan vanwege de start van fase vijf, de laatste fase van de nieuwe wijk Park Waterrijk. Daarbij kregen wethouders Martijn Hamerslag en Igor Bal de gelegenheid de eerste, officiële paal te slaan.

“Met deze laatste fase maken we dit deel van Hekelingen compleet. Een luxe wijk waar je heerlijk kunt wonen. In deze tijd van woningnood zijn we trots dat we met deze prachtige woningen het aanbod op de woningmarkt vergroten”, zegt wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Igor Bal. “De ambitie van Gemeente Nissewaard is ook ervoor zorgen dat Nissewaard een fijne plek is om te leven. Daarom wilde de gemeente ook graag een natuurspeeltuin in Hekelingen realiseren nabij nieuwprojecten de Heer & Meester en Park Waterrijk. Ook dat is nu een feit.” 

Ontwerp met kinderen
Afgelopen kerstvakantie heeft de gemeente de kinderen uit heel Hekelingen gevraagd wat zij graag zouden terugzien in de nieuwe speeltuin. Op basis van hun ideeën is er een ontwerp gemaakt voor een natuurlijk speeleiland dat is opgebouwd uit natuurlijke, duurzame materialen. Wethouder Martijn Hamerslag van Recreatie en Grondzaken zegt daarover: “Bij het ontwikkelen van woningen horen ook de nodige voorzieningen. Het speeleiland is dan ook voor alle bewoners van Hekelingen ontwikkeld.” Wethouder Jan Willem Mijnans van Wonen en Openbare Ruimte vult aan: “Hekelingen verdient een speeltuin als deze en daarom is het zo mooi dat het ook samen met de kinderen is vormgegeven. Het is een mooie toevoeging aan de wat grotere speelvoorzieningen in Nissewaard.”

Bericht gaat verder onder de foto.

Park Waterrijk
Aan de rand van Hekelingen heeft Stevast Baas & Groen het nieuwbouwproject Park Waterrijk ontwikkeld. In dit plan worden in totaal 99 woningen gerealiseerd. Alle woningen in Park Waterrijk zijn inmiddels verkocht of bewoond. Na de officiële paal toostten alle genodigden, waaronder de kopers, op een voortvarende bouw en afronding van de nieuwe wijk. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis is door de ontwikkelaar ook een cheque overhandigd aan ZOA. ZOA is een non-profitorganisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen.

Bericht/Beeld: Gemeente Nissewaard