Negen personen uit container gehaald bij bedrijf Maasvlakte

Bij een container-overslag bedrijf op de Maasvlakte zijn maandag rond het middaguur de hulpdiensten massaal opgeroepen nadat personen in een container aangetroffen werden. Het gaat om ongeveer 9 personen welke last hebben van ademhalingsproblemen en daarom zelf de hulpdiensten hebben gebeld. De politie heeft alle 9 personen aangehouden.

De hulpdiensten deden nog onderzoek naar een tweede container omdat de telefoon waarmee gebeld is, niet gevonden is. Het kan zijn dat er een tiende persoon bij betrokken was, of dat er vanuit een andere container gebeld is en bij toeval deze container gevonden is. De hulpdiensten zijn daardoor op zoek gegaan naar een tweede container.

De personen die in de container zaten zijn zogenoemde uithalers, mensen die drugs uit containers halen of verplaatsen naar een andere container. Uithalers gebruiken soms “hotel-containers” om enige tijd ongezien te verblijven op een overslagterrein. De politie en de douane zijn met meerdere eenheden op het terrein aanwezig.

Beeld: JBMedia