Kinderboekenbal “Worden wat je wil!” met allerlei activiteiten voor kinderen in De Boekenberg

Op zondag 3 oktober van 12.00 tot 15.30 uur viert Bibliotheek de Boekenberg de start van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’. De hele middag is er een feestelijk Kinderboekenbal met gratis activiteiten voor kinderen.

Zo kunnen zij dansen als een ster onder leiding van dansstudio KP en in Café Zinnig leren koken als een echte chef-kok. Ook wordt er samen met Mad Science een reis door de ruimte gemaakt en worden er superheldenverhalen voorgelezen. Dansstudio KP en wethouder Wouter Struijk trappen om 12.00 uur samen met de kinderen de middag al dansend af. Hierna barst het feest los! Er zijn tal van verschillende activiteiten te doen. Voor deze moet je je wel vooraf aanmelden:

Dansen als een ster
Wil je later een danser worden of vind je het gewoon leuk om te dansen? Doe dan mee met Dansstudio KP! We leren de danspassen van het speciale Kinderboekenweeklied van Kinderen voor Kinderen: Worden wat je wil! Dans je mee?
12.30 – 13.30 uur | 6 t/m 12 jaar

Koken als een echte chef-kok
In het kinderkookcafé ga je aan de slag als een echte chef-kok. Onder leiding van onze creatieve kok maak je iets lekkers. Dat wordt smullen, om je vingers bij af te likken! Daarna mag je je creatie zelf opeten of mee naar huis nemen.
Tijd: 13.00 – 14.00 uur | 6 t/m 12 jaar

Reis door de ruimte als een ruimtevaarder
Reis je met onze gekke professor mee door de ruimte? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je door de ruimte reist? Welke uitvindingen kun je in de ruimte doen en hoe maak je een goede raket? Door verschillende prototypes uit te werken en te testen, leer je alles wat je moet weten om een echte astronaut te worden. En natuurlijk sluit de Mad Scientist de dag af met een echte raketlancering!
Tijd: 14.00 – 15.00 uur | 6 t/m 12 jaar

Superheldenverhaal en meet & greet
Wat zouden jouw krachten zijn als je een superheld was? Vliegen, mega spierballen of laserogen? We lezen het boek ‘Hoe word je een superheld’ en maken een superhelden armband. Ook is er een special guest met wie je op de foto kan!
Tijd: 14.30 – 15.30 uur | 4 t/m 8 jaar

Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan voor de verschillende onderdelen. Dit kan door een gratis kaartje te bestellen via de kassa of website van de bibliotheek.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]