High Five Kick Off laat honderden kinderen kennis maken met sporten

De High Five Kick Off dag, de dag waarop 30 sportverenigingen en clubs een open dag organiseerden en kennis lieten maken met hun sport, is zeer succesvol geweest. Kinderen konden gratis meedoen en de basis-principes van de sporten ervaren. ‘S ochtends werd afgetrapt met een netwerkontbijt voor de verenigingen.

Wethouders Hamerslag, Struijk en Soeterboek waren aanwezig bij de netwerkborrel. Hamerslag opende de dag met een korte toespraak en bedankte alle verenigingen die de dag mogelijk konden maken. Dat gebeurde in een ruimte in de Boekenberg, naast de ruimte van de schaakvereniging. Daar konden om 10.00 uur de eerste kinderen kennis maken met schaken. Kinderen konden verder kennis maken met allerlei vecht- en verdedigingssporten, scouting, bowlen, cheerleading, volleybal, American football, plogging, voetbal, streetgames, muziek en nog veel meer.

High Five is een initiatief van de gemeente Nissewaard om mensen gezonder, fitter en sociaal met elkaar in contact te brengen.

De schaakvereniging liet kinderen van verschillende leeftijden kennis maken met schaken – Spieke Media
Bij sportschool van Richard de Bijl werd judo, ju jitsu, karate en aikido gedemonstreerd en konden kinderen de beginselen van de sporten geleerd – Spieke Media