Dansstudio KP ein-de-lijk officieel geopend!

De nieuwe locatie van de dansstudio van Kimberly Pikeur is eindelijk officieel geopend! In januari kreeg zij de sleutel en in maart zou de opening al plaats moeten vinden. De coronacrisis zorgt ervoor dat dat niet door kon gaan: verplicht sluiten, buiten dansen, toch weer binnen, weer sluiten, buiten dansen en dan eindelijk na maanden onzekerheid mogen de deuren weer openen.

Pikeur vertelde bij de opening hoe zij de studio opgebouwd heeft en hoeveel moeite het heeft gekost om alles voor elkaar te krijgen. Ze is enorm trots. Ook wethouder Hamerslag en wethouder Soeterboek zijn onder de indruk van de dansstudio, die zich midden in het centrum van Spijkenisse aan het Havenplein bevindt en 3 danszalen heeft. De dansstudio zat hiervoor in de Marckenburgh, maar moest daar gedwongen weg en zocht naar een nieuwe locatie. “Als 12-jarig meisje fietste ik hier al langs en had altijd al het idee dat het enorm gaaf zou zijn om hier een dansstudio te kunnen beginnen,” vertelt ze.

Na een korte toespraak van beide wethouders, waarin veel lof voorkomt voor wat zij voor de gemeente betekent, knipt wethouder Hamerslag het lintje door. Daarna volgde een demonstratie van een groep meiden die in twee lessen een choreografie in elkaar gezet hebben op een volledig nummer. Dat de dansstudio veel weet te bereiken is al bekend: wedstrijdteam The Big Bang werd eerder al Europees Kampioen.

Beeld: Spieke Media