Boze omstander rijdt met auto door stoet demonstranten

Woensdagavond vond een demonstratie plaats in de wijken Hoogwerf en Schiekamp in Spijkenisse door mensen die tegen de corona-maatregelen zijn. Zij demonstreerden, onder het mom van een “vrijheidswandeling” om “geen vaccinatieplicht” in te voeren en andere maatregelen rondom corona. De groep liep de mars met trommels en geluid. In de Dahliastraat ging het bijna mis toen een boze omstander de groep uitschold en er vervolgens een auto van achteren door de groep reed.

De groep bestond uit 30 tot 40 mensen, waaronder kinderen en liepen vanaf de parkeerplaats van het zwembad een ronde door de wijk. Daarbij deelden zij flyers uit en scandeerden zij leuzen tegen de maatregelen. Toen zij bijna terug waren, kwam een boze omstander op de groep af. De groep probeerde deze te negeren en liep door. Aan het eind van de Dahliastraat rijdt een auto door de groep heen, is te zien op een livestream die de groep uitzond via Facebook. De auto rijdt vervolgens met piepende banden verder.

De groep is geschrokken en meerdere mensen laten weten donderdag aangifte tegen de bestuurder te gaan doen. Sommigen geven aan aangifte te doen van “poging doodslag”. Bij de politie is vooralsnog niks bekend hierover. De demonstratie was niet aangemeld, waardoor er geen politie af handhaving aanwezig was. “Wij hoorden pas dat de demonstratie er was toen het al bezig was. Als we dit eerder hadden geweten hadden handhaving en de politie de stoet kunnen begeleiden,” zegt een gemeente-woordvoeder. “Wel heeft de politie later nog bezoek gebracht aan de groep op de parkeerplaats.”