Bijzondere ontmoetingen tijdens vierde editie Gluren bij de Buren Nissewaard

Afgelopen zondag vond in Nissewaard de vierde editie van Gluren bij de Buren plaats. In heel Nissewaard waren maar liefst 14 tuinen gevuld met lokale artiesten die 45 optredens gaven. Uit de enthousiaste reacties van bezoekers en deelnemers heeft de organisatie kunnen concluderen dat de vierde editie een overweldigend succes was!

Van Zuidland tot Maaswijk, van Vogelzang tot Schiekamp; heel Nissewaard stond in het teken van Gluren bij de Buren. Van lachwekkende theatervoorstellingen tot swingende jazzbands, het publiek trof van alles wat. Programmamaker Marjan Tjaarda: “Ook jongeren durfden deze editie in de schijnwerpers te stappen. Dat zorgde niet alleen voor mooie optredens maar ook voor bijzondere nieuwe ontmoetingen.”  Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende tuinen in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Dit heeft gezorgd niet alleen voor een mooie en gevarieerde artistieke dag maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand minder dan… je eigen buren.

Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen vonden voor het eerst tegelijk in 33 gemeenten plaats. De datum voor de 2022-edities is alvast geprikt met op zondag 13 februari Gluren bij de Buren en op zondag 3 juli Struinen in de Tuinen.

Bericht: Gluren bij de buren, beelden: Maarten Eykman


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]