Babbeltruc zorgt voor bizarre diefstal: Verankerde kluis uit huis gejat

Donderdag hebben criminelen die zich voordeden als loodgieters het voor elkaar gekregen een verankerde kluis uit een woning aan de Maasboulevard in Spijkenisse mee te nemen. Door een geloofwaardig verhaal konden ze bij een bewoner binnen komen. In de kluis zat geld, sieraden en een muntverzameling.

De criminelen kwamen met een smoes binnen die veel gebruikt wordt als babbeltruc; er zou door een verbouwing waterlekkage zijn ontstaan op bovengelegen verdieping. Dat was niet raar omdat er ook werkzaamheden in de flat zijn. De man, die zich als monteur voordeed, liep naar de keuken waar hij de keukenkraan aanzette en begon te rommelen in de keukenkastjes en de bewoonster aan de praat hield. Intussen heeft een handlanger een kluis uit de gangkast weten los te krijgen.

De vrouw vertrouwde het na enige tijd niet meer en keek in een andere ruimte in het huis. Dat moment heeft de monteur gebruikt om weg te komen. De handlanger was inmiddels al weg met de kluis, die verborgen werd met een hoeslaken uit de woning. De politie onderzoekt de zaak.

Heeft u donderdag iemand of meerdere mensen met de kluis zien lopen, of heeft u andere informatie en de politie nog niet gesproken? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Babbeltrucs
De politie heeft laten weten dat het aantal babbeltrucs toeneemt in de gemeente Nissewaard. Heeft u iemand aan de deur die met een geloofwaardig verhaal uw woning in probeert te komen? Stel dan altijd controlevragen en controleer zelf of het verhaal waar is, zonder de persoon daarbij binnen te laten. Als u toch de woning in loopt, sluit dan altijd de voordeur. Bent u slachtoffer van een babbeltruc of een poging daartoe? Bel dan altijd direct 112.