Woning in Nieuwstraat gesloten na “illegale praktijken”

De burgemeester heeft afgelopen week opnieuw een woning in de Nieuwstraat in het centrum van Spijkenisse gesloten. Eerder werd al een andere woning vanwege een gevonden hennepkwekerij gesloten in dezelfde straat. De woning die nu gesloten is, is dicht vanwege “illegale praktijken”.

Er is een overtreding van de APV geconstateerd en in er is gehandeld in strijd met het geldende bestemmingsplan, zegt de gemeente. Eind juli stond Team Explosieven Verkenning van de politie bij de nu gesloten woning voor de deur (foto). De woning bevindt zich in het eerste deel van de Nieuwstraat, recht boven winkels. Toen vond de politie een omgebouwd gaspistool, zegt een woordvoerder van de politie.

Tussen de vondst en het sluiten van de woning zit enige tijd, waardoor het onduidelijk is of de sluiting daarmee verband houdt. De woning is voor 3 maanden dicht en is helemaal verzegeld. Er mag niemand in of uit de woning. Daarmee wilt de burgemeester de overlast rondom de woning verminderen.

Beeld: Spieke Media