Politie treft woning vol hennepplanten midden in centrum Spijkenisse

De politie is zaterdag aan het eind van de middag een woning aan de Nieuwstraat in Spijkenisse binnen gegaan, waar bijna 500 hennepplanten zijn aangetroffen. De politie heeft daarop de woning leeggeruimd. Het is nog niet bekend of er personen zijn aangehouden.

De politie plaatste op social media een foto van wat er in de woning werd gevonden. Ze gingen de woning binnen nadat er een melding gemaakt was van stankoverlast. Ter plaatse was een sterke hennepgeur te ruiken en gaf de officier van justitie de agenten toestemming om de woning in te gaan, waar de hennepkwekerij ontdekt werd.

De woning is op last van burgemeester Van Oosten met spoed gesloten na het leegruimen. Dat betekent dat niemand er in mag voor een langere periode. Daarmee moet de overlast verminderd worden voor de omgeving.

De politie meldt nog niks over aanhoudingen. Ook Stedin was aanwezig en meldt dat stroom illegaal afgenomen werd.

Beeld: Politie Spijkenisse