Wethouder stopt onkruidbranden direct na opnieuw incident

Wethouder Mijnans heeft vanaf zijn vakantieadres opdracht gegeven per direct te stoppen met het verbranden van onkruid, nadat in Zuidland vrijdagmiddag opnieuw een brand aan een woning plaats vond. Het is niet de eerste keer dat er een brand ontstaat doordat een onkruidbrander te dicht bij brandbare spullen komt. Het bedrijf wat het onkruid verbrand, doet dat in opdracht van Reinis.

De brand is ontstaan aan een houten garagedeur van een opslag aan de Raadhuisstraat in Zuidland. Drie brandweerwagens en hoogwerker rukten ervoor uit. De brand bleef beperkt doordat de eerste brandweerwagen snel ter plaatse was. Er is nog wel nacontrole geweest door de brandweer. Een gat in de deur is wat er van buitenaf zichtbaar overblijft aan de brand. Wethouder Mijnans liet weten dat “het met de eigenaar goed opgelost is,” maar ook dat hij “opdracht heeft gegeven om te stoppen met branden en alternatieven in te zetten.”

Beeld: 112-Zuidland

Eerdere branden
Eerder vonden al andere branden plaats door het verbranden van onkruid. Steeds zag de wethouder erop toe dat er met hete lucht gewerkt werd, maar het bedrijf wat het onkruid weghaalt, gebruikte toch steeds weer een vlam. Een winkel in de wijk Spijkenisse Noord, een schutting aan de Koolzaaddreef en een heg aan de Groene Kruisstraat werden al eerder verwoest door brand, door het niet opvolgen van de regels.

Politiek
Nu is de maat vol, menen ook raadsleden Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal en Kim van de Kant van LieverLinks. Zij wijzen de wethouder in een mail op zijn verantwoordelijkheid en verzoeken ook te stoppen met de branders, “voordat het echt misgaat”. Daarnaast willen zij weten waarom er tegen de afspraken in toch meerdere keren onkruid is gebrand bij schuttingen en bebouwing.

Beeld: 112-zuidland

Beeld boven: Spieke Media