22 wapens aangetroffen bij doorzoeking in Spijkenisse

Bij een inval in Spijkenisse is op 10 augustus een 36-jarige man uit Spijkenisse aangehouden en zijn in zijn woning 22 wapens, waarvan het merendeel vuurwapens, en munitie aangetroffen. Daarnaast is een bedrag van €4800,- in beslag genomen. De politie is de man op het spoor gekomen na een tip die internationaal verstrekt was over de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens in de desbetreffende woning. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid.

Vroeg in de ochtend van 10 augustus valt de politie binnen bij een woning in Spijkenisse, nadat er informatie was binnengekomen dat de bewoner mogelijk wapens gekocht zou hebben. Niets bleek minder waar. In de woning werd een totaal van 22 wapens aangetroffen, waarvan een groot deel vuurwapens zijn en er zelfs automatische vuurwapens tussen bleken te zitten. Ook werd er een bedrag van 4800,- aangetroffen en in beslag genomen. De politie onderzoekt het motief van de verdachte voor het bezit van deze wapens.

Beloning van €750,-
De politie, gemeente en OM zijn integraal druk bezig met een offensief tegen wapengeweld en illegaal wapenbezit in de regio. Informatie over netwerken en lopende conflicten wordt gebruikt om vroegtijdig de angel eruit te halen. Met controles, surveillances en fouilleeracties worden wapens van straat gehaald. Maar de integrale samenwerking is ook altijd op zoek naar aanvullende maatregelen om het vuurwapengeweld in de regio tegen te gaan.

Daarom heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Als een tip leidt tot in beslagname van een vuurwapen, dan komt de melder in aanmerking voor een beloning van 750,-. Wil je meer weten over deze tipgeldregeling? Klik dan hier

Team Criminele Inlichtingen
Deze vuurwapentips worden ook afgehandeld door het Team Criminele Inlichtingen, de afdeling die strikt vertrouwelijk omgaat met de gegevens van melders. Voor de tips over vuurwapenbezit is een speciaal 06-nummer in het leven geroepen: 06-33236432.

Bericht/beeld: Politie