Verdachte van dodelijk motorongeluk agent in Waalhaven mogelijk ook betrokken bij eerdere fatale ongelukken

Een 47-jarige motorrijder van de politie Rotterdam is woensdag ochtend bij een ongeluk op de Waalhavenweg in Rotterdam om het leven gekomen. Direct na het ongeluk is het team verkeersongevallenanalyse (VOA) van Den Haag een onderzoek gestart naar de toedracht. De politie heeft een vrachtwagenchauffeur aangehouden van een bedrijf uit Melissant.

Rond 09.15 uur kwam de melding binnen van het dodelijk verkeersongeval. Hulpdiensten waren direct ter plaatse maar helaas mocht hulp niet meer baten. De agent is zeker 600 meter meegesleept met de vrachtwagen nadat hij op zijn motor werd aangereden. In een bocht is de agent van de vrachtwagen los gekomen. De chauffeur ging er vervolgens vandoor.

Aanhouding
Getuigen vertelden dat de vrachtwagen waarmee de motor in aanrijding was gekomen, was doorgereden. Door informatie van getuigen en camerabeelden kreeg de politie zicht op het voertuig en werd de vrachtwagen opgespoord en een 45-jarige man aangehouden. Onderzocht wordt of hij de chauffeur was. De man zit vast en wordt verhoord. De vrachtwagen wordt onderzocht op sporen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Beeld: JBMedia

Dezelfde vrachtwagen was al betrokken bij een dodelijk ongeluk in Rockanje in 2020, waarbij een 79-jarig vrouw uit Hellevoetsluis om het leven kwam. Uit onderzoek stond vast dat de chauffeur de vrouw niet gezon kon hebben. Ook melden verschillende bronnen dat dezelfde chauffeur als vanmorgen betrokken zou zijn bij het ongeluk met een motoragent op de A15 bij afslag Spijkenisse in 2015. De motoragent verloor daarbij zijn arm. De chauffeur kreeg toen een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden.

Getuigen en beelden
Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen die woensdagmorgen iets hebben gezien van het ongeluk en nog niet met de politie hebben gesproken. De politie ontvangt ook graag camerabeelden, van bedrijven uit de omgeving of van mensen met een dashcam. Als u informatie heeft dan kunt u dat delen door contact op te nemen met 0900-8844, of via het tipformulier. Ook de beelden kunt u uploaden via het formulier.

Geschokt en verdrietig
Karin Krukkert, plaatsvervangend politiechef Eenheid Rotterdam: “Ik ben geschokt en verdrietig vanwege het overlijden van onze collega van team Verkeer vanochtend tijdens de uitoefening van zijn dienst. Mijn gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en collega’s.”

Korpschef Henk van Essen uit namens het hele korps zijn medeleven: “Diep getroffen door het overlijden van onze Rotterdamse collega, motorrijder verkeer, bij een tragisch ongeval tijdens zijn dienst.” 

Beeld: JBMedia


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]