Verdachte dodelijk ongeval motoragent 90 dagen langer vast

Een groot onderzoeksteam onderzoekt op dit moment alle beschikbare camerabeelden, de in beslag genomen goederen en hoort ooggetuigen. Daarnaast wordt er door forensisch verkeersspecialisten uitgebreid technisch onderzoek verricht. Het onderzoeksteam heeft sterke aanwijzingen dat de verdachte met opzet de motoragent heeft aangereden. 

Het Openbaar Ministerie (OM) is terughoudend met het delen van informatie, omdat er op dit moment een strafrechtelijk onderzoek loopt. Communicatie over de strafzaak kan het onderzoek verstoren. Wel kan het OM duidelijkheid verschaffen over de betrokkenheid van verdachte bij eerdere incidenten.

Zoals eerder bekend werd, is verdachte betrokken geweest bij twee eerdere ongevallen, in 2015 en 2020. Bij het eerste incident, waarbij ook een politieagent betrokken was, is verdachte veroordeeld door de rechtbank Rotterdam voor een overtreding van de Wegenverkeerswet. Vorig jaar is verdachte betrokken geweest bij een ongeluk waarbij een vrouw overleed. Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat verdachte geen schuld heeft gehad aan de dood van de vrouw. De zaak is destijds geseponeerd.

Tijdens de eerste pro-forma zitting in oktober komt het OM met aanvullende informatie over het onderzoek. Dan wordt ook meer bekend gemaakt over de inhoud van de zaak tegen de vrachtwagenchauffeur.

Beeld: JBMedia | Bericht: Openbaar Ministerie