Maand geen metro’s tussen Tussenwater en Slinge

De RET is bezig met werkzaamheden op het spoor tussen de stations Tussenwater en Slinge. Vanaf zaterdag 17 juli tot en met 13 augustus kunnen er daardoor geen metro’s rijden op het genoemde spoor. Voor de reizigers die normaal gebruik maken van het spoor worden pendelbussen ingezet.

“Tussen de twee wisselcomplexen op het spoor bij Waalhaven (tussen het viaduct van de A15 en het viaduct op de Krabbedijkestraat) wordt zowel het spoor als de ballast vervangen,” laat de RET weten. “Er wordt 24 uur per dag gewerkt en er rijden in deze periode geen metro’s tussen metrostation Rhoon en Slinge. Reizigers wordt geadviseerd te reizen met metrolijn C en over te stappen op Beurs (of vice versa).”

Reizigers voor de stations Poortugaal en Rhoon kunnen gebruik maken van een pendelbus die rijdt tussen stations Tussenwater-Poortugaal-Rhoon-Slinge. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Spoorvernieuwing Slinge 2 augustus – 27 augustus
Direct ten zuiden van station Slinge in de richting van metrostation Rhoon worden acht wissels vervangen. Er wordt 24 uur per dag gewerkt op doordeweekse dagen, de metro rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. Er wordt gefaseerd gewerkt waarbij het kan zijn dat er een periode over één spoor gereden wordt. Reizigers moeten in deze periode rekening houden met extra reistijd. Voor nabijgelegen woningen kan er sprake zijn van geluidshinder.

Kijk op de site van de RET voor alle werkzaamheden.

Bericht: RET | Beeld: Rick Keus