Coronacijfers schieten landelijk omhoog, Nissewaard nauwelijks besmettingen gemeld

De corona-cijfers schieten op landelijk niveau de afgelopen dagen hard omhoog. De gemeente met de meeste besmettingen is Amsterdam, daar werden donderdag meer dan 700 nieuwe positieve testen gemeld. In Nissewaard gaat om “slechts” 9 gevallen, is te zien op het coronadashboard.

De cijfers in buurgemeente Rotterdam gaan wel omhoog: 63,9 per 100.000 inwoners ten opzichte van 10,3 in Nissewaard, met 416 nieuwe gevallen. Daaronder vallen wel de dorpen en steden die binnen de gemeente liggen, zoals Rozenburg, Hoogvliet en Hoek van Holland. In week 26 werden de meeste besmettingen in het centrumgebied van Rotterdam en Kralingen genoteerd.

Op landelijk niveau werden donderdag in totaal 5.475 positieve testen gemeld. Het kabinet heeft aangekondigd vrijdagavond mogelijk met nieuwe maatregelen te komen. Daarbij overweegt het kabinet clubs te sluiten en evenementen af te blazen. Per wanneer dat zou zijn is niet bekend.

Grafiek uit het corona-dashboard met besmettingen binnen de gemeente Nissewaard.