Ook horeca in Nissewaard mag vanavond open

Een woordvoerder van de gemeente Nissewaard laat weten dat ook de horeca in Nissewaard vanavond open kan. Eigenlijk zou de horeca vanaf 22.00 uur dicht moeten vanwege de corona-maatregelen, maar die maatregelen vervallen om 0.00 uur. Een gat van twee uur is onlogisch, vinden veel burgemeesters.

“Wij laten de horeca weten dat ook Nissewaard gedoogt dat horeca vanavond na 22.00 open is,” zegt een woordvoerder. “Er wordt dus niet op gehandhaafd.” Daarmee kunnen de uitgaansgelegenheden die zich vooral in en rondom de Voorstraat in Spijkenisse bevinden, een dag eerder open. Voor zover bekend zijn Gers en Bar SPOT in ieder geval open. Ook wordt bij genoeg drukte Tops ook geopend, laat eigenaar Johan van der Lee weten. Murray’s in de Spuistraat is ook open tot na middernacht. Naar verwachting zullen meer gelegenheden die al open konden zijn, niet al om 22.00 uur dicht zijn. De overigen, zoals VOF Cardan, hebben laten weten dat zij zaterdag ook open zijn.

Donderdag werd al bekend dat in de grote steden de gelegenheden open mogen zijn. Demissionair minister Grapperhaus stond achter de stelling van de burgemeesters dat het een vreemde situatie opleverde en zei mee te gaan in het gedoogbeleid. Daarmee komt bijna in het hele land een dag eerder het kroegleven weer op gang.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]