Gemeente laat preview zien van nieuwe flats aan de Hongerlandsedijk in Spijkenisse

In een video over de afronding van de huidige fase in nieuwbouwwijk de Elementen in Spijkenisse, is een korte preview te zien van zes nieuwe woongebouwen die ontwikkeld gaan worden tussen de bestaande wijk en wijk de Schenkel. Directeur Dick Boelen van Dura Vermeer zegt “niet te kunnen wachten” om te starten met de ontwikkeling.

Het deelgebied heet Dijkzone 2 en ligt tussen de Elementen en de Schenkel in, aan de dijk langs de Oude Maas. De huidige flats aan de Hongerlandsedijk, de twee torens van Het Terras aan de Maas, de Rokade en de Vier Werelden, vallen onder Dijkzone 1. In een video vertellen de wethouders trots te zijn op de nieuwe wijk, waar reeds de 1500e woning opgeleverd is en een toevoeging vormt voor Spijkenisse. Ook wordt in de video ingegaan op het deelgebied De Haven, waar 750 woningen verrijzen voor allerlei doelgroepen.

In de nieuwe torens moeten ook verschillende doelgroepen komen. “We gaan starten met de ontwikkeling van koop- en huurappartementen,” zegt Dick Boelen. “En voor jong, voor oud, voor senioren en dat in allerlei verschillende maten.” De appartementen moeten 60 tot 120 vierkante meter groot worden, wordt verteld.

Beeld: Gemeente Nissewaard