Rotterdammer (27) aangehouden voor straatroof in Hoogvliet

Zondagavond rond 21.00 uur mondde een poging straatroof op de Doggersbank in Hoogvliet uit op een vechtpartij. Bij de vechtpartij werd een wapen gezien en is de politie werd gealarmeerd. Kort na de melding konden de agenten een verdachte aanhouden.

“Zondagavond had de man die een straatroof wilde plegen precies de verkeerde persoon daarvoor uitgekozen,” zegt de politie op social media. “Het slachtoffer was niet onder de indruk en ging namelijk gelijk in verzet waardoor er een vechtpartij ontstond.” Een getuige van het gebeurenbelde de politie en zag dat er ook met een wapen werd gedreigd.

“Collega’s hebben middels de BTGV-techniek, een speciale techniek voor het benaderen van gevaarlijke verdachten waarbij agenten hun wapens trekken, de verdachte kunnen aanhouden.” De aangehouden verdachte, een 27-jarige man uit Rotterdam, was gewond en onder invloed. Daarom is hij meegenomen door de ambulance voor behandeling. Daarna start het strafrechtelijke onderzoek. Na onderzoek van de politie, bleek het wapen een luchtdrukwapen te zijn, welke in beslag is genomen.

Bericht/Beeld: Politie Oude Maas


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]