Hartelbrug in problemen bij verplaatsing Suurhoffbrug

De Hartelbrug staat in storing, terwijl Rijkswaterstaat druk bezig is met de verplaatsing van de tijdelijke Suurhoffbrug. Die lag maandag te wachten in het Hartelcomplex en zou aanvankelijk rond middernacht verder gaan. Dat kon niet doordat de brug niet geopend kon worden.

Voor het verplaatsen van de 40 meter hoge boogbrug moet de Hartelbrug geopend worden aan de kant van de sluis. De lichten van de slagbomen knipperen wel, maar de slagbomen dalen niet. Automobilisten staan te wachten, sommigen staan geërgerd te toeteren en sommigen wagen de overgang met vol gas.

Hoe lang de storing nog duurt aan de brug is niet bekend. De brug is eigendom van de provincie Zuid-Holland. Ook is niet bekend wat de invloed is op het schema van het verplaatsen van de tijdelijke Suurhoffbrug. Een woordvoerder laat weten dat de duur van de storing van invloed is, maar omdat de storing aan de slagbomen is verwacht zij dat het snel verholpen zou worden.

Beeld: Spieke Media