VOOR Nissewaard; van lokaal burgerinitiatief naar lokale politieke partij

Na ruim 4 jaar intensief en kritisch de lokale politiek in Nissewaard vanaf de zijlijn te hebben gevolgd, zijn de oprichters van VOOR Nissewaard Stephan van Uden en Roy Masthoff tot de conclusie gekomen dat de lokale politieke agenda nog steeds wordt bepaald door de politiek zelf en niet door de inwoners van Nissewaard. Dit moet volgens hun nieuwe politieke partij VOOR Nissewaard anders en beter kunnen.

“Het is in eerste instantie nooit onze intentie geweest om een politieke partij te beginnen”, geeft lijsttrekker Stephan van Uden aan. “Deze vraag is ons in het verleden vaak gesteld door andere partijen. Wij hebben altijd aangegeven pas een partij op te richten als het echt nodig is. Dat moment is nu aangebroken.” Partijvoorzitter Roy Masthoff vervolgt. “Wij missen de transparantie en de inbreng van de inwoners. De gemeenteraad heeft een belachelijk hoog aantal besloten vergaderingen en de meeste raadsleden zijn alleen zichtbaar tijdens verkiezingstijd. Daarnaast worden inwoners vaak veel te laat betrokken bij plannen van de gemeente en moeten er te vaak excuses worden gemaakt voor slechte communicatie over deze plannen. Het is niet vreemd dat de inwoners het vertrouwen in de politiek verliezen”.

Door de afgelopen jaren actief in gesprek te zijn geweest met, en te luisteren naar, de inwoners en ondernemers van Nissewaard is het de doelstelling van VOOR Nissewaard dat zij juist wel de politieke agenda gaan bepalen. Door de inbreng en aanwezigheid van enthousiaste wijkvertegenwoordigers is VOOR Nissewaard ruim vertegenwoordigd in de wijken en kernen. Met de kennis en ervaring van de VOOR Denktank – een team van experts en ervaringsdeskundigen in diverse disciplines – zijn zij ervan overtuigd de inwoners van Nissewaard op de juiste, transparante en eerlijke wijze te kunnen ondersteunen, adviseren en representeren. Volgens VOOR Nissewaard is dit de taak van een gekozen volksvertegenwoordiger. Niet reactief maar proactief. Niet tegenwerken maar samenwerken.

Van Uden: “Nu we officieel zijn opgericht, gaan we verder op zoek naar betrokken inwoners die actief willen meedenken, meepraten en meedoen VOOR Nissewaard. Daarnaast presenteren wij de aankomende weken ons logo en onze website en werken wij hard aan het partijprogramma. Tot die tijd zijn wij te volgen via onze Facebookpagina”  

Bericht/beeld: VOOR Nissewaard