Reisorganisatie D-reizen failliet verklaard

D-rt Groep, het bedrijf achter reisorganisatie D-reizen, is door de rechtbank in Haarlem failliet verklaard. Het bedrijf dat in de reissector fungeert is enorm getroffen door de coronacrisis. De inkomsten droogden op en met de vertraging van het voucherfonds is de reisorganisatie niet meer in staat te overleven en genoodzaakt om faillissement aan te vragen.

Eerder sloot de vestiging van D-reizen in het centrum van Spijkenisse al de deuren en verhuisden de medewerkers naar de vestiging op winkelcentrum Akkerhof. Nu landelijk de organisatie failliet is verklaard, zullen de deuren voorlopig dicht blijven. Het bedrijf telt 1150 medewerkers en 285 reisbureaus. De franchise ondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement. Er wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheden van een doorstart.

Het rommelde al even in de reismarkt, doordat TUI naar de rechter stapte om geld te halen bij D-reizen. TUI schortte ook de samenwerking op. Naast TUI zei ook Corendon de afspraken met D-reizen op, waardoor de reisbureau-keten ook van hen geen vakanties meer kon aanbieden. Of dat ook met het faillissement te maken heeft, is niet bekend.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]