R.G.M. Groeneweegen benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau

Maandag werden tijdens de lintjesregen op 26 april in Nederland 2828 lintjes uitgedeeld. Tien daarvan werden uitgedeeld in de gemeente Nissewaard. Burgemeester Foort van Oosten is met een bakfiets langs de deuren gegaan om de lintjes te overhandigen en de gedecoreerden toe te spreken.

De heer Groeneweegen uit Heenvliet is zelfstandig verhuurder en eigenaar van Zorg Vastgoed. Sinds 2018 officieel gepensioneerd, maar nog steeds actief in het vastgoed.

Samen zijn vrouw Jeannine woont hij in een monumentaal pand in Heenvliet. Doordat dochter Justine te maken kreeg met epileptische aanvallen, kreeg zij achterstand in haar ontwikkeling. Beiden werden al snel met de zorg geconfronteerd. “Samen zag u dat algemene zorg vaak niet genoeg is om een kind goed te ondersteunen en zich te laten ontwikkelen binnen haar of zijn mogelijkheden,” spreekt de burgemeeester toe. “U, meneer Groeneweegen, zag als zelfstandig ondernemer mogelijkheden.” Hij kocht mede als investering een historische boerderij in Zuidland aan, met als doel er een zorgboerderij van te maken en uw dochter Justine daar een plekje te geven. Het werd een groot succes.

Groeneweegen werkt met alle gemeenten uit de regio samen om met name de zorgprojecten te realiseren met als doel bewoners een persoonlijk huis te bieden, waar zij zich veilig kunnen voelen en zo mogelijk kunnen ontwikkelen. “U bent een man met een missie. Kortom een man die oog en hart heeft voor zijn omgeving, een waardevolle bijdrage levert aan het welzijn van hulpbehoevende medemensen en zichzelf daarbij altijd op de laatste plaats stelt.”

Gezien de bijzondere verdiensten gedurende een groot aantal jaren en de uitstraling daarvan binnen de gemeente Nissewaard, is Groeneweegen benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Beeld: Spieke Media