Koffiebus van SWO van start tegen eenzaamheid onder ouderen

Wethouder Leon Soeterbroek heeft donderdagmorgen het startsein voor de Koffiebus van Stichting Welzijn Ouderen Spijkenisse gegeven. Het startsein van de koffiebus was aan de Molenlaan in Spijkenisse, bij mevrouw Luijkens. “Het initiatief is vorig jaar ontstaan tijdens de coronacrisis”, vertelt Monica van Riet, projectmedewerker Stichting Welzijn Ouderen in Spijkenisse. “Eenzaamheid onder ouderen is meer dan ooit een groot probleem in de samenleving.”

“Om dit probleem aan te pakken hebben we vorig jaar project Belmaatje opgericht. Belmaatje is er nog steeds en daar zijn veel vaste contacten uit ontstaan. Toch vinden mensen het fijner om een gesprek in real-life te hebben. Dit is dan ook de reden dat we de Koffiebus hebben opgericht,” verteld Van Riet. Om de bus aan te passen was geld nodig. “We hebben daarvoor een subsidie gekregen. Door deze subsidie hebben we de Koffiebus corona-proof in kunnen richten. We hebben ook een samenwerking met de woningcorporatie. Hierdoor kunnen we, als het weer mogelijk is, bijvoorbeeld bij een flat langsgaan met de Koffiebus.”

Mevrouw Luijkens ontving de Koffiebus donderdagmorgen als eerste en dronk samen met wethouder Leon Soeterbroek koffie en thee, en at gebak ter viering van de koffiebus. Zij werd bedankt voor het ontvangen en de gastvrijheid.

Mevrouw Luijkens ontving namens SWO een bloemetje voor de gastvrijheid – Beeld: Spieke Media

De Koffiebus draait volledig op vrijwilligers. Daarom is Stichting Welzijn Ouderen nog opzoek naar vrijwillige chauffeurs en koffiedames voor in de bus.

De Koffiebus kun je als oudere voor jezelf of een ander boeken. Dit kun je doen door te bellen naar Stichting Welzijn Ouderen in Spijkenisse via 0181-695255.

Beeld: Spieke Media