Handhaving waarschuwt: gebruik je deelscooter goed

“Mocht je gebruik maken van een van de groene GO Sharing-scooters, zorg dan dat je de scooter na gebruik netjes en op een veilige plaats parkeert” roept de handhaving van gemeente Nissewaard op via social media. “Helaas gebeurd dit niet altijd. Niet alleen lastig voor anderen, maar ook voor GO Sharing.”

Beeld: BOA Jordy

“Plaats je de scooter niet veilig en netjes? Dan zal GO Sharing hiervoor een boete van € 50,- in rekening brengen. Wat ook regelmatig voorkomt is dat als wij iemand staande houden, de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Er wordt dan een proces-verbaal opgemaakt,” zeggen de handhavers. Die maken van het proces verbaal ook altijd melding bij GO Sharing, die dan extra kosten op het account doorrekenen. Het gaat dan om een bedrag van € 250, bovenop de al gegeven boete.

De extra kosten worden geheven op het account. Dat hoeft niet degene te zijn die de scooter bestuurt. Maar handhaving waarschuwt daar wel voor. “Dus trap er niet in om een account aan te maken voor iemand anders, of je account aan iemand anders te geven.” Dat kan de account-beheerder flink duur komen te staan.

Niet verzekerd bij een ongeluk
Veroorzaak je een ongeluk of maak je schade dan biedt de verzekering geen dekking als je rijdt zonder geldig rijbewijs. “Een klein stuurfoutje kan dus grote gevolgen hebben! Rij je iemand aan die daardoor invalide raakt dan zal de schade op jou verhaal worden. Dit is financieel niet op te brengen. Gebruik de scooter waarvoor hij bedoeld is. Hou het veilig en netjes.”

Via @Boa_Jordy | Beeld: GO Sharing