Leefgroep ontruimd na brand in Hartelborgt

Vrijdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een brand in Jeugdinrichting De Hartelborgt aan de Borgtweg in Spijkenisse. Daar heeft een brand die vermoedelijk in een keuken heeft plaatsgevonden veel rook veroorzaakt. De rook trok daarbij richting een deel van de cellen. In de inrichting werd daarom een leefgroep geëvacueerd.

De brandweer schaalde op naar het sein grote brand. Op het incident kwamen daardoor veel hulpdiensten af. Of de brand intern of door de brandweer geblust is, is niet bekend. De brandweer heeft wel de afdeling geventileerd en metingen verricht.

Beeld: Spieke Media

Er zijn rond de vier personen nagekeken vanwege rookinhalatie, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Er hoefde niemand mee met de ambulance. Het incident is overgedragen aan de politie, die middels Forensische Opsporing onderzoek doet. Wat de oorzaak is van de brand is niet bekend.

Beeld: Spieke Media


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]