Bernisser LOB-leden kiezen voor het CDA

Na het besluit van de Bernisser politieke partij LOB niet deel te nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezing, hebben de huidige LOB-leden Sip van der Weg, Gerard Karlas en Nel Gort besloten hun toekomstige politieke activiteiten bij het CDA te willen uitvoeren. Alle drie zijn lid geworden van de grootste landelijke lokale partij CDA, met contacten op provinciaal en landelijk niveau.

Leo van der Pols (CDA-Nissewaard voorzitter): “Uiteraard zijn we verheugd dat ze voor het CDA hebben gekozen, om met hun Nissewaard-kennis een bijdrage te kunnen blijven leveren aan ons mooie Nissewaard. Met name hun betrokkenheid bij de kernen welke ook is terug te vinden in de samenstelling van de CDA fractie(s). Wij hechten aan lokaal bekende bestuurders.” Sip van der Weg (LOB fractie voorzitter): “Het besluit om niet verder te gaan met LOB was niet makkelijk; met de bewuste keuze voor het CDA hebben we het vertrouwen dat onze inzet voor de kernen en wijken van Nissewaard niet verdwijnt.”

Lokale afdelingen, zoals het CDA Nissewaard, hebben hun eigen lokale verantwoordelijkheid. “Niet meedoen aan debatten die nergens toe leiden en alleen maar bedoeld zijn als ‘mannetjesmakerij’, maar altijd op zoek naar de verbinding en zorg hebben voor en met de inwoners.” Sip, Gerard en Nel blijven in de komende periode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 verantwoordelijk voor het LOB programma en de idealen van die partij waarvoor zij gekozen zijn in 2018.

De fracties van CDA en LOB verkennen in de komende periode op welke wijze de samenwerking (tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2022) versterkt kan worden. “Het CDA Nissewaard zal ook in de komende raadsperiode 2022 – 2026 verantwoording blijven nemen en een positieve bijdrage blijven leveren aan onze mooie gemeente Nissewaard. Uitgangspunt daarbij zal zijn een gemeentebestuur dat samen met de inwoners zorgt voor een goed woon-, werk- en leefklimaat in Nissewaard. Uiteraard zijn en blijven nieuwe leden welkom bij het CDA.”

Bericht: CDA Nissewaard | Beeld: LOB


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]