Tussenstand E-waste Race in Nissewaard

Op 15 maart is de E-waste Race begonnen. Tijdens deze race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen. De kinderen hebben als doel om tot en met 8 april zoveel mogelijke oude en kapotte elektronische apparaten in te zamelen of te laten repareren.

Help de kinderen ook mee en biedt oude elektrische apparaten aan via www.ewasterace.nl. Zie hieronder een tussenstand van de E-waste Race van de tien deelnemende scholen in Nissewaard.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'TUSSENSTAND E-WASTE RACE In totaal zijn 648 items ingezameld! D. pas het begin! SCHOOL AANTAL DEELNEMERS E-WASTE SCORE 14 20 15 29 Het Baken De Vliegend De Morgenster PCB De Aanwas De Vlasbloem De Toermalijn De Duif De Vuurvogel KBS De Wegwijzer Montessorischool Sp. 175 165 100 58 91 31 13 15 198 149 132 89 51 20 12 5 30 18 21 55 59 40 Samen werken aan een schoon en leefbaar Nissewaard REINIS'

Een betere wereld, begint op zolder
Er valt nog een wereld te winnen op het gebied van e-waste inzameling. De helft van het Nederlandse e-waste wordt niet ingezameld. De oude laptops of kapotte keukenmachines belanden vaak op zolder of in een gangkast. Zonde! Want er zitten waardevolle en herbruikbare materialen in ons e-waste die een tweede leven verdienen. Van sommige apparaten kan maar liefst 95% van de onderdelen hergebruikt worden. Daarom is het zo belangrijk dat de E-waste Race bewustzijn creëert over het belang van recycling en hergebruik bij kinderen en hun omgeving.

De race is een initiatief in samenwerking met Reinis, gemeente Nissewaard en Weee Nederland. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt. Zo komt al het e-waste goed terecht en kan het worden hergebruikt of gerecycled.

Bericht/Beeld: Gemeente Nissewaard/Reinis