Spijkenisse Medisch Centrum start met vaccineren hoog-risicogroepen

Landelijk is besloten dat er gestart wordt met het vaccineren van de medisch hoog-risicogroepen, die door de Gezondheidsraad benoemd zijn. Zij lopen namelijk een hoger risico dat een coronavirusinfectie (COVID-19) ernstig verloopt. Ook Spijkenisse Medisch Centrum start binnenkort met het vaccineren van patiënten uit medische hoog-risicogroepen.

“In opdracht van het RIVM hebben wij de patiënten geselecteerd die op dit moment in aanmerking komen voor vaccinatie,” schrijft het SMC. Zij ontvangen deze week een oproep.

Extra hoog risico
Er zijn patiëntgroepen die een extra hoog risico hebben om ernstig ziek te worden of te overlijden door COVID-19. De mensen hebben een risico dat vergelijkbaar is met het risico van mensen rond de 70 jaar. Daarom adviseert de Gezondheidsraad deze groepen met voorrang te vaccineren.

Patiënten uit de hoog-risicogroepen krijgen nu een uitnodiging van het ziekenhuis. Deze kan soms kruisen met de uitnodiging van de huisarts, het RIVM of een ander ziekenhuis. Het advies is om altijd de eerste uitnodiging te gebruiken, ongeacht voor welk vaccin deze is. Snelheid van vaccinatie is belangrijker dan het type vaccin dat gebruikt wordt.

Meer weten?
Meer informatie over de vaccinatie is te vinden op de webpagina www.rivm.nl/prioritering-medische-risicogroepen.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]