Politie neemt voertuig en visgerei in beslag van visser met kilo’s zeebaars bij zich

De politie heeft een visser beboet en zijn spullen afgepakt, waaronder zijn voertuig, nadat ze hem met 26 zeebaarzen bij zich betrapt hebben. Naast de boete van 2860 euro, is hij ook zijn visgerei kwijt. Het meenemen van vissen valt onder stroperij en is niet toegestaan.

“Vissen is een sport en daarbij horen ook spelregels,” schrijft de politie in een bericht op facebook. “Helaas kregen we van goedwillende sportvissers door dat in de Rotterdamse Haven een aantal personen stropen in plaats van vissen. Van de week hadden collega’s een stroper op heterdaad betrapt.” De kilo’s zeebaars, 26 zeebaarzen waarvan 12 ondermaats, zijn in beslag genomen.

Het voertuig en het visgerei van de verdachte werden ook in beslag genomen. Uiteindelijk heeft hij een boete gekregen van 2860 euro en zal bij de volgende keer bij recidive zal 30% meer gerekend worden. “We zijn wel blij met diegene die hier iets over willen melden.”

Heeft u vermoeden of informatie over stropen? Bel 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]