Nissewaardse VVD steunt scherpe inzet op impactvolle criminaliteit

Onlangs besteedde de gemeenteraadsleden aandacht aan de Nissewaardse politiecijfers. De Nissewaardse VVD pleit al jaren voor de aanpak van criminaliteit met een hoge impact, oftewel High Impact Crimes (HIC). Hieronder wordt vooral de criminaliteit verstaan die in de persoonlijke levenssfeer een grote impact heeft zoals woninginbraken, gewapende overvallen, etc. 

“Het veiligheidsgevoel van onze inwoners moet voorop staan. Als inwoner van Nissewaard is het ontzettend belangrijk dat je jezelf veilig kan voelen in je eigen leefomgeving.”, zo stelt Angelique Twisker, fractievoorzitter van de Nissewaardse VVD.

Helaas bleek uit de presentatie dat er nog altijd sprake is van één misdaadvorm die er met kop en schouders bovenuit steekt: gewapende conflicten en overvallen door jongeren. “Het is werkelijkwaar van de zotte dat kinderen van 15-16 jaar met messen op straat hun omgeving terroriseren.”, zo vult Michaël van Soest, commissielid voor de Nissewaardse VVD aan. “Of het nu uit verveling is, om te kunnen dealen of wat voor reden dan ook. Er is geen enkel argument om een wapen mee te nemen.”

De Nissewaardse VVD steunt het preventief fouilleren, maar is met gemengde gevoelens blij dat het nog een half jaar verlengd wordt en vind het terecht dat er een stevige boete gegeven wordt aan personen die op messenbezit worden betrapt. “Eigenlijk wil je niet dat dit soort zware instrumenten nodig zijn, maar het is momenteel hard nodig. We blijven kritisch kijken naar de veiligheid van onze inwoners en zullen dan ook richting de komende periode scherp blijven inzetten op veiligheid, handhaving en toezicht.”, zo vervolgt Twisker. 

“Ook als inwoner kunt u bijdragen hieraan. Meldt verdachte situaties aan de politie, twijfel niet. Zo maken we met elkaar Nissewaard veiliger!”

Bericht: VVD Nissewaard | Beeld: Spieke Media


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]