Nissewaard Lokaal: ‘Vaccineer alle ouderen uit Nissewaard zo snel mogelijk in Den Oert’

Nissewaard Lokaal wil dat alle ouderen uit de gemeente Nissewaard zo snel mogelijk allemaal in Den Oert gevaccineerd kunnen worden. De partij ontving klachten van meerdere 80-plussers dat zij een vaccinatie moeten halen in Middelharnis, Berkel en Rodenrijs en zelfs in Breda.

“Dat laatste is twee keer 124 kilometer,” rekent raadslid Tom den Daas van Nissewaard Lokaal voor. “Dat vraag je niet even aan buren of familie. En met het openbaar vervoer durft deze kwetsbare groep ook niet, uit angst voor besmetting. Dit weerhoudt juist deze kwetsbare groep om zich te laten inenten.” Den Daas heeft daarom vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Hij wil onder meer weten of de gemeente op de hoogte is dat ouderen naar andere locaties buiten Spijkenisse worden gestuurd. Opvallend, zo stelt hij in de vragen, omdat Den Oert juist was gerealiseerd om dicht bij huis terecht te kunnen voor vaccinaties. Hij wil ook weten wat het gemeentebestuur er van vindt dat ouderen zo ver buiten Spijkenisse een vaccinatie moeten halen. Daarnaast wil hij weten hoe groot de groep ouderen is die buiten Spijkenisse gevaccineerd worden en naar welke plaatsen ze worden gestuurd.

Tenslotte vraagt Den Daas aan het gemeentebestuur om het alsnog mogelijk te maken om deze ouderen in Den Oert te vaccineren. Indien dit niet mogelijk is, dan in elk geval bij de huisarts. Hoewel het gemeentebestuur normaliter 30 dagen de tijd heeft om op schriftelijke vragen te reageren, hoopt Den Daas dat er sneller maatregelen worden genomen. “Dit hoeft niet te wachten tot onze vragen zijn beantwoord, maar kan het wat mij betreft al meteen aangepakt worden,” besluit hij.