Hoogvliet schrikt van Rotterdam-borden: foutje bedankt

De gemeente Rotterdam heeft afgelopen week enkele plaatsnaamborden van Hoogvliet naar Rotterdam veranderd. Wie nu over de Laning of over de Aveling Hoogvliet in rijdt, ziet de borden staan. Hoogvliet is sinds 2014 geen deelgemeente meer, maar gebiedscommissie in de gemeente Rotterdam. Op social media werd verontwaardigd gereageerd op de verandering.

Toch gaat het om een fout. “Voor alle S-route wegen die Rotterdam in gaan, worden er groen-wit-groen welkomstborden geplaatst. Op bepaalde plekken in de stad worden nieuwe portalen met de komgrensborden in combinatie met de welkomstborden geplaatst.
Met het bestellen van de nieuwe portalen had voor Hoogvliet niet het Rotterdam komgrensbord besteld moeten worden, maar het Hoogvliet bord,” meldt het stadsbestuur desgevraagd.

De borden zullen er niet lang meer staan, want de borden worden van Rotterdam aangepast naar Hoogvliet. “Dit wordt hersteld en vrijdag 26 maart zal het Hoogvliet komgrensbord weer teruggeplaatst worden,” laat de gemeente weten.

Beeld: Spieke Media