H&M vertrekt uit Spijkenisse: “Het wordt een enorm gemis”

Kledingwinkel H&M is nog tot 27 mei open in het centrum van Spijkenisse. Daarna zal het filiaal aan de Uitstraat de deuren sluiten en niet meer open gaan. De plaatsvervangend filiaalmanager bevestigd het bericht. Zij noemt het “een enorm gemis” voor Spijkenisse. Het filiaal wordt door het hoofdkantoor gesloten, mede omdat het geen doorgroeimogelijkheden meer heeft.

Op de vraag of het met corona te maken heeft gehad, wordt ontkennend geantwoord. “Juist in de corona-tijd heeft H&M het best goed gedaan. Maar omdat we maar de helft van het aanbod kunnen aanbieden, en niet door kunnen groeien, gaat de winkel dicht. H&M heeft het streven om groter te gaan.” Personeel van de winkel is in januari ingelicht over het voorgenomen besluit van het hoofdkantoor. Sommige personeelsleden zijn al aan de slag bij een ander filiaal, de overgebleven medewerkers zullen ook ondergebracht worden bij andere filialen.

De plaatsvervangend filiaalmanager is getreurd dat H&M uit Spijkenisse vertrekt. “Persoonlijk vind ik het een enorm gemis, dat het filiaal uit het centrum hier vertrekt,” zegt zij. “Ik woon zelf ook in Spijkenisse en was altijd blij met het filiaal wat we hier hebben. We kregen altijd positieve opmerkingen over ons filiaal.” Het filiaal in Hoogvliet blijft vooralsnog wel open. Het filiaal in Spijkenisse zal de komende tijd verkleind worden doordat het aanbod kleiner wordt. Donderdag 27 mei is de laatste verkoopdag, daarna wordt begonnen met het leegruimen van het pand.

Beeld: Spieke Media


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]