Enige Bernisser politieke partij stopt

De enige politieke partij die overbleef na de fusie met de gemeente Spijkenisse in 2015 gaat in 2022 stoppen. LOB Nissewaard heeft bekend gemaakt niet mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen die dan plaats zullen vinden. De politieke partij verwacht geen groei meer te krijgen in het ledenbestand, waardoor het werk teveel op dezelfde mensen komt te liggen.

Dat maakte LOB woensdag bekend. Lokaal Onafhankelijk Bernisse was sinds 2006 actief in de gemeenteraad, toen nog voor de gemeente Bernisse. Na de fusie met de gemeente Spijkenisse in 2015, mochten zij van de kiezers mee doen in de gemeenteraad van Nissewaard. Ook de verkiezingen in 2018 zorgden voor een zetel in de raad en de partij was daarmee een eenmansfractie, welke ondersteuning had van twee commissieleden. “Ondanks de beperkte omvang, weten de inwoners van onze gemeente de partij goed te vinden als ze hulp of advies nodig hebben. Ook de inbreng in de gemeenteraad en de commissievergaderingen gaan naar tevredenheid.”

“Echter; LOB Nissewaard kampt al jaren met een beperkt aantal mensen dat zich enthousiast inzet voor het werk binnen de partij,” schrijven zij. “Hierdoor komt het meeste werk op dezelfde mensen neer. Er wordt in de nabije toekomst geen groei verwacht in het ledenbestand. Daarom hebben de leden van LOB Nissewaard afgelopen maandag besloten om niet meer deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.”

De huidige raads- en commissieleden; Sip van der Weg, Gerard Karlas en Nel Gort zullen, ieder voor zich, een keuze maken over hun toekomst binnen de politiek. Zij willen echter wel benadrukken dat zij zich voor de volle 100% in zullen blijven zetten voor de inwoners en LOB Nissewaard tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Beeld: Facebook LOB Nissewaard