Duitse man richtte vrijdag ook al vernielingen aan bij pompstation

De 21-jarige Duitse man die zondagavond werd opgepakt op de A58 na een achtervolging omdat hij de shop van het Esso tankstation bij de Spijkenisserbrug vernielde, is vrijdagavond ook al aangehouden voor voor vernielingen bij dezelfde pomp. Toen kon de man enkele honderden meters van de pomp tot stilstand worden gebracht door de politie.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het om dezelfde 21-jarige man gaat, die woonachtig is in Duitsland en Nederlands spreekt. Waarom de man vrijdag- en zondagavond de vernielingen aanrichtte bij de pomp is niet duidelijk. “We doen geen uitspraken over verklaringen van de verdachte,” meldt een politie-woordvoerder.

Aanhouding op de A58
De politie hield de man zondagavond aan na een achtervolging op de A58. De man vernielde toen ook spullen in de winkel van het pompstation. Een agent in vrije tijd die hoogte kreeg van wat er gebeurde zette de achtervolging op de man in. De Duitser ramde onderweg nog een andere auto. “Het wordt nog onderzocht of meneer onder invloed bleek te zijn op dat moment,” meldt de woordvoerder van de politie maandagmiddag.

Beeld: Spieke Media